Варилно отделение – проблеми и решения
Приготвяне на пивна мъст
Бавното производство на пивна мъст, високото потребление на енергия, загубата на съставки, голямата консумация на вода и развалянето са само някои от проблемите при производството на пивна мъст и ферментацията. Обикновени въпроси, за които имаме необикновени решения за повишаване на производителността на варилното отделение.
![Industrial equipment for brewhouse efficiency 640x360](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/industries/food-and-water/food-dairy-and-beverage/beverage/beer-production/craft-brewing/industrial-equipment-for-brewhouse-efficiency_640x360.jpg)
Проблем
- Окисляване по време на майшуване и риск от вкисване
Решение
Резултат
- Увеличаване на добива чрез промиване на всички линии за бира с деаерирана вода
- Подобрена стабилност на аромата и срок на годност на бирата
Завихряне
Отделяне на утайки, пелетизирани или цели парчета хмел от пивната мъст
![Carlsberg Northampton case 640x360](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/industries/food-and-water/food-dairy-and-beverage/beverage/carlsberg-northampton-case_640x360.jpg)
Проблем
- Загуба на пивна мъст и значително количество отпадъци от бирата
- Високата степен на пренасяне на твърди частици към охладителя на пивната мъст може да причини замърсяване
- Потенциални високи разходи за изхвърляне на отпадъчни утайки
Резултат
- Извличане на 99% от пивната мъст, която иначе се губи като утайки, за получаване на повече бира
- Намалено време на завихряне и по-малко потребление на енергия и вода
- По-голямо оползотворяване на хмела чрез промиването в насрещен поток на твърдите частици
- Намалено изхвърляне и по-малко замърсяване/запушване в охладителя на пивната мъст
- Превръщане на утайките в ценен страничен продукт
Охлаждане на пивната мъст
Охлаждане на пивната мъст след сваряване
![Boston Beer case 640x360](https://www.alfalaval.com/globalassets/images/industries/food-and-water/food-dairy-and-beverage/beverage/boston-beer-case_640x360.jpg)
Проблем
- Високи разходи за енергия
Резултат
- Намаляване на потреблението до 40% чрез повторно използване на енергията от варене на пивна мъст за загряване за последващи варенета